Mozaic

Cum ne sfătuiesc autoritățile să ne petrecem noaptea dintre ani?

Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de Revelion. Raed Arafat a spus că românii își vor petrece noaptea dintre ani în fața televizorului.

Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat miercuri seara că Guvernul nu ia în calcul relaxarea restricțiilor în noaptea de Revelion, prin permiterea circulației până la ora 1:00, existând cereri din partea HoReCa în acest sens. Întrebat ce vom face la trecerea dintre ani, acesta a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”.

„Nu există în acest moment, eu știu că nu avem în acest moment intenția să modificăm regulile. Înțeleg că HoReCa vrea până la ora 1:00, dar este exact situația în care oamenii vor vrea să meargă la petreceri și peste tot, în locuri greu de controlat și să se infecteze. Înțeleg situația lor financiară, dar ei trebuie să înțeleagă că o astfel de recomandare nu este foarte bună pentru populația care vrea să meargă în astfel de locații”, a declarat Arafat miercuri seară, la Digi24.

Astfel, acesta a spus ferm că nu se vor relaxa restricțiile, dar Guvernul nu are nici intenția de a le înăspri.

Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a mai completat el.

În privința celor care au rezervări la munte în pensiuni și hoteluri, secretarul de stat a spus că „soluția cea mai onorabilă și cea mai corectă este ca cei care vor să petreacă revelionul să ducă mâncarea în cameră, să sărbătorești ca și cum ai fost acasă, pentru a nu exista contact intens între persoane în sălile de evenimente.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.