Mozaic

România poate începe vaccinarea anti-CoVid pe 27 decembrie

România este pregătită, în momentul de față, să înceapă vaccinarea anti-CoVid pe data de 27 decembrie. Anunțul a fost făcut de președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-CoVid, Valeriu Gheorghiță.

„În momentul de față, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. În momentul acesta se pregătesc celelalte șase centre de stocare. Încă de mâine (joi – nota red.) pornesc congelatoarele la –80 de grade pentru fiecare centru regional de stocare. Toate echipamentele sunt achiziționate. Capacitatea de stocare este de un milion și jumătate de doze la Cantacuzino și încă 200.000 de doze la centrele regionale”, a precizat acesta.

Gheorghiță a menționat că primele persoane vaccinate vor fi din corpul sanitar al primelor zece spitale CoVid-19.

Potrivit acestuia, pentru a atinge un grad de imunizare de 60-70% din populație, campania ar trebui să dureze șase sau șapte luni.

Totodată, președintele Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-CoVid a estimat că gradul de acceptare a vaccinării este de 70% la medici și de circa 50% la asistenții medicali din spitalele non-CoVid.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.