Social

Antrenor de tenis din Cugir condamnat pentru viol asupra unei eleve de 11 ani

Un antrenor de tenis din Cugir care, în urmă cu trei ani, a violat o fată de 11 ani, elevă a sa, a fost condamnat de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia la cinci ani de închisoare cu executare și la plata de daune morale de 15.000 de euro, hotărârea fiind definitivă.

Curtea a reținut că, pe 22 aprilie 2017, la sfârșitul antrenamentului de tenis la care a participat minora, asupra acesteia au fost exercitate, în vestiarul arenei sportive, acte cu conotație sexuală de către antrenor, aflat sub influența băuturilor alcoolice.

„Făcând o evaluare a faptei comise de inculpat, dar și a persoanei acestuia, prin raportare la fiecare dintre aceste criterii luate separat, dar și privite în ansamblul lor, reținem că pericolul social ridicat al faptei comise constă în faptul că inculpatul a profitat atât de încrederea pe care i-a conferit-o calitatea pe care o avea, de antrenor recunoscut pe plan local al mai multor generații de copii, cât și de notorietate de care acesta se bucura la nivel local (așa cum rezultă și din înscrisurile în circumstanțiere depuse de acesta la dosar)”, se arată în motivarea deciziei.

„De asemenea”, se mai precizează în decizie, „fapta inculpatului este cu atât mai gravă cu cât în considerarea relației de amiciție dintre acesta și familia minorei, părinții acesteia nu au avut nici cea mai mică suspiciune cu privire la comportamentul inculpatului față de minoră, motiv pentru care aceștia au avut încredere deplină în inculpat, lăsând-o pe minoră în grija inculpatului, fără nicio rezervă, atât pe perioada antrenamentelor cât și în perioadele în care minora se deplasa, fără să fie însoțită de către părinți, la turneele de tenis”.

Instanța a considerat că fapta inculpatului este cu „atât mai gravă” cu cât încrederea minorei și a părinților acesteia în îngrijirea și ocrotirea acesteia, în vârstă de doar 11 ani, de către inculpat pe perioada antrenamentelor, era mai mare.

„În același sens, considerăm că fapta comisă de inculpat prezintă un grad ridicat de pericol social și raportat la rezultatul produs și al consecințelor pe care infracțiunea comisă a avut-o asupra victimei”, a mai apreciat instanța.

La instanța de fond, la Judecătoria Alba Iulia, bărbatul primise o condamnare de 6 ani de închisoare și obligația de a plăti daune morale în sumă de 15.000 de euro.

Acum în vârstă de 54 de ani, antrenorul a fost depus, joi, în Penitenciarul Aiud, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.