Economie

Terapia Cluj începe fabricarea unui medicament folosit pentru CoVid-19

Terapia Cluj va începe fabricarea Favipiravir din primăvara anului viitor

Terapia Cluj începe fabricarea unui medicament antiviral folosit pentru tratarea simptomelor CoVid. Medicamentul Favipiravir se va fabrica începând cu luna aprilie 2021.

FluGard (Favipiravir) este un medicament eliberat pe bază de prescripție medicală, produs de Sun Pharma, grup din care face parte producătorul clujean Terapia.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriașă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj.

Producătorul va primi materie primă sau tablete pentru a se ocupa de amplasarea medicamentelor. Terapia Cluj trebuie să primească aprobare de la autoritățile locale, iar apoi poate începe producția medicamentului folosit pentru simptomele ușoare și medii de CoVid.

În luna ianuarie 2021 vor ajunge în România un milion de doze de FluGuard, o capacitate care va intra ulterior lunar în țară.

Terapia a adus, în mai multe tranșe, 770.000 de tablete de Favipiravir în țară, ultima tranșă urmând să ajungă în 20 decembrie. Dozele au fost distribuite spitalelor pentru tratarea a peste 10.000 de pacienți infectați cu noul coronavirus, conform protocolului național standard de tratament aprobat de autoritățile din România.

Producătorul local va aduce în țară în ianuarie și o cantitate de 10.000 de tablete de Ivermectină (Ivermectol) un medicament antiparazitar cu rezultate în prevenirea și în tratarea infecției cu CoVid, utilizat și în SUA.

Această cantitate va acoperi tratamentul pentru aproximativ 1.000 de pacienți și va fi donată unităților medicale care tratează pacienți cu CoVid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.