Social

Percheziții la persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal arbori din fondul forestier național

Fotografie de arhivă

Polițiştii din județul Alba efectuează, luni dimineața, 23 de percheziții domiciliare la persoane bănuite că ar fi tăiat ilegal arbori din fondul forestier național şi pentru acoperirea faptelor ar fi folosit avize de întocmire false.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Alba, prejudiciul a fost estimat la peste 48.000 de lei.

Persoanele vizate de percheziții sunt bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual sunt efectuate de polițişti.

„Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie – septembrie 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept şi ar fi sustras arbori, din speciile molid şi brad, din fondul forestier național. Pentru a da o aparență de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate”, precizează sursa citată.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat şi comercializat către firme şi persoane fizice.

În urma perchezițiilor, efectuate de polițişti de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, vor fi puse în executare 9 mandate de aducere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.