Social

Mitropolitul Ardealului, în Pastorala de Crăciun: Nu molimele trebuie să ne înspăimânte, ci păcatele noastre

Mitropolitul Ardealului și Arhiepiscopul Sibiului, Laurențiu Streza, spune în Pastorala la Praznicul Nașterii Domnului, că nu molimele și necazurile trebuie să ne sperie, ci păcatele noastre care îl supără pe Dumnezeu.

„Avem nevoie de sinceritate în mărturisire și hotărâre fermă de a nu mai greși. Fiecare din noi știm cu ce Îl supărăm zilnic pe Dumnezeu, și de aceea ne putem ușor îndrepta, cu ajutorul Lui. Trebuie doar să ascultăm de glasul conștiinței noastre și să păzim poruncile Lui. Să ne întoarcem la El prin pocăință sinceră și curată și să dobândim prin spovedanie iertarea păcatelor. Cetatea cea mare a Ninivei a fost iertată de Dumnezeu pentru că toți cetățenii ei au încetat a mai păcătui. Nu molimele și necazurile trebuie să ne înspăimânte, ci faptul că supărăm neîncetat prin păcat pe Dătătorul tuturor bunătăților, că ieșim mereu din Casa părintească a bucuriei veșnice, gustând din fructul oprit al păcatului – aceste fapte trebuie să ne cutremure!”, spune mitropolitul Ardealului.

Mitropolitul Laurențiu Streza îi îndeamnă pe credincioși să aleagă adevărul spus în Biblie.

„Tot ceea ce ni se întâmplă nouă este rodul neascultării noastre. Adevărul cu care se hrănește mintea noastră nu mai este Adevărul Evangheliilor, ci este înșelăciunea informațiilor contradictorii, care aduce atâta spaimă, teamă și tristețe în sufletele noastre. Cu această spaimă ne adresăm lui Dumnezeu în rugăciunile noastre, și nu cu nădejdea și cu bucuria psalmilor, cea aducătoare de pocăință. Lumea întreagă este prinsă în această mreajă a înșelăciunii. Trebuie să ieșim din ea, alergând la Dumnezeu și ocupându-ne mintea doar cu adevărul Lui, căci doar cunoașterea Adevărului ne face cu adevărat liberi (Ioan 8, 32). Doar așa ne putem pune toată nădejdea în purtarea Lui de grijă, doar așa ne putem încredința viața noastră cu totul lui Dumnezeu!”, afirmă mitropolitul Ardealului.

Nașterea Domnului trebuie să fie un prilej de mare bucurie pentru noi, mai arată înaltul ierarh.

„Nașterea Domnului este un prilej de mare bucurie pentru noi, pentru că în fiecare an la acest praznic împărătesc vedem și simțim în sufletele noastre că Iubirea Celui Preaînalt a venit la noi și a pus fericirea și bucuria noastră veșnică în mâinile noastre! El ne-a dăruit nouă totul; depinde acum de libertatea noastră dacă ne folosim de darurile Sale și le punem în lucrare. Nu există o mai mare responsabilitate, nici o prețuire mai mare arătată libertății noastre. Dumnezeu respectă infinit alegerile noastre și de aceea nu trebuie să uităm că tot ceea ce se întâmplă cu noi în această lume este rodul opțiunilor voinței noastre”, mai spune mitropolitul Laurențiu, în încheierea scrisorii pastorale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.