Mozaic

Vine vaccinul. Ministerul de Interne va anunța calendarul în curând

Prima tranșă de vaccinuri împotriva CoViD-19 alocată României va sosi vineri în Vama Nădlac, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Noi suntem implicați prin DSU în această campanie. Ministerul Afacerilor Interne este implicat și am cerut tuturor structurilor ministerului să-și dea tot concursul să contribuie la această campanie de vaccinare. Mâine va sosi prima tranșă alocată României în Vama Nădlac și o vom prelua prin structurile noastre, o vom transporta la București. Vom comunica public care sunt pașii pe care îi vom urma, atât la Nădlac, mâine, cât și poimâine, în București. Vă vom anunța din timp exact care este calendarul. În declarația de azi, domnul președinte Klaus Iohannis a lămurit acest aspect”, a spus Bode, la predarea mandatului către ministrul Transporturilor și cel al Digitalizării.

Întrebat dacă se va vaccina, ministrul a răspuns că da, cu siguranță o va face. Același răspuns afirmativ a fost dat și de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și de cel al Cercetării, Inovării și Digitalizării, Cristian Teleman.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, că în România și în Uniunea Europeană campania de vaccinare anti-CoViD-19 începe duminică.

„În ce privește campania de vaccinare, pot să vă confirm, campania de vaccinare începe în România și în toată Uniunea Europeană exact pe data de 27, duminică. Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin și așa se va continua, până când toată populația beneficiază de vaccin”, a spus șeful statului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.