Mozaic

A început vaccinarea anticoronavirus. „Nu a durut deloc. A fost cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut!”

Duminică dimineața a debutat în România campania de vaccinare anti-CoViD-19. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, asistentă la Spitalul Matei Balş, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie, prelua primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

„Am fost privilegiată să fiu prima persoană vaccinată în această țară (…) Nu a durut absolut deloc, a fost cel mai nedureros vaccin pe care l-am făcut. Sper să fie începutul sfârșitului acestei pandemii”, a spus Mihaela Anghel.

„Vaccinarea împotriva CoViD-19 începe cu oamenii fără de care sănătatea românilor nu ar mai putea fi asigurată”, a scris și premierul Florin Cîțu, pe contul său de Facebook. „Vor fi vaccinuri gratuite pentru toți cei care doresc să se imunizeze. Pentru cei care încă ezită, specialiștii vin cu informații solide, validate științific, care să-i ajute să ia decizia corectă”, a mai spus premierul.

Florin Cîțu a precizat că „vaccinarea este sigură, este voluntară/ neobligatorie și nu vor fi impuse restricții pentru cei care nu se vaccinează!”

„Ieri (sâmbătă – nota red.) am primit primele 10.000 de doze de vaccin, și săptămânal vom primi în jur de 140.000 de doze. România va beneficia de aproximativ 10 milioane de doze de vaccin. Primii pași din cadrul campaniei de vaccinare s-au desfășurat ireproșabil până acum și sunt sigur că această campanie se va derula foarte bine în continuare”, a încheiat premierul Florin Cîț

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.