Mozaic

Gheorghiță: Ar trebui ca în primele șase luni să putem asigura imunizarea a circa 60-70% din populație

Fotografie de arhivă

Șeful Comitetului Național de conducere a campaniei de vaccinare împotriva CoViD-19, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat că, dacă lucrurile decurg bine, în următoarele șase luni ar trebui să se asigure o imunizare a populației împotriva noului coronavirus în proporție de 60-70%.

„Dacă lucrurile decurg bine și disponibilitatea vaccinurilor va fi aceea de care noi avem nevoie, ar trebui ca în primele șase luni din acest moment să putem asigura imunizarea a circa 60-70 la sută din populație, ceea ce reprezintă nivelul la care consecințele pandemiei sunt mult diminuate și putem pune punct acestui flagel”, a afirmat Valeriu Gheorghiță, prezent duminică la Institutul Matei Balș, pentru a asista la administrarea primelor doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

El a explicat că, luni, 28 decembrie, România va primi următoarea tranșă de vaccinuri, iar de marți va începe distribuirea acestora către cele 370 de centre din unitățile medicale.

Cu privire la începerea campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a spus că acesta este un „moment emoționant” și va face tot ce ține de el pentru ca vaccinarea oamenilor să se desfășoare în condiții de siguranță.

„Este un moment emoționant pentru toată lumea. Trebuie să vă spun că azi este este ziua profesorului Louis Pasteur, părintele microbiologiei, și cred că această campanie de vaccinare reprezintă un tribut adus cercetării medicale, progresului științific și tuturor celor care sau jertfit pentru a salva vieți omenești, întregului corp medical, dar și tuturor pacienților care din păcate au avut de suferit din cauza acestei pandemii”, a afirmat Gheorghiță.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.