Social

Poliția își intensifică acțiunile de control înainte de Anul Nou

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19, informează instituția.

Potriviti unui comunicat de presă dat publicității luni de IPJ Alba, în perioada premergătoare Anului Nou, acțiunile vor fi intensificate.

De asemenea, instituția precizează că, sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

Echipele de control au depistat și sancționat, în ultimele 24 de ore, 32 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și trei persoane care nu au respectat măsurile privind deplasarea.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni punctuale, organizată la Blaj au fost verificate 55 de mijloace de transport și au fost legitimate 114 persoane. Au fost depistate două persoane care nu respectau regulile de protecție sanitară.

La Sebeș au fost legitimate 52 de persoane și aplicate 17 sancțiuni contravenționale.

Acțiunile de control vor continua în județ, cu scopul de a limita răspândirea infecției cu noul coronavirus.

„Stimați cetățeni, este important să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2”, mai afirmă reprezentanții IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.