Social

Campania de vaccinare anti-CoViD va debuta în Alba în 4 ianuarie

Vaccinarea anti-CoViD în județul Alba va începe în prima zi lucrătoare a anului viitor

Prima zi de vaccinare împotriva CoViD-19 în județul Alba va fi 4 ianuarie, data fiind aleasă de majoritatea celor care s-au înscris pentru imunizare, având în vedere că în perioada sărbătorilor de iarnă mulți beneficiază de zile libere.

„A trebuit să ținem cont de opțiunile celor care s-au înscris pentru a primi vaccinul, având în vedere că este vorba niște condiții speciale de depozitare și administrare a acestuia. Astfel, pentru a respecta cerințele în ceea ce privește transportul și păstrarea vaccinului în condiții de temperatură optimă, dar și pentru a reduce la minimum pierderile de vaccin, în urma centralizării datelor primite de la cele opt centre de vaccinare, s-a stabilit că prima zi de vaccinare în județul Alba va fi 4 ianuarie 2021”, a explicat coordonatorul județean al campaniei de vaccinare în județul Alba, dr. Anamaria Popa, potrivit unui comunicat al Direcției de Sănătate Publică (DSP) transmis, marți, Agerpres.

Potrivit sursei citate, în 4 ianuarie vor ajunge în județ primele 975 de doze de vaccin marca Pfizer. Acestea vor fi transportate din centrul regional de depozitare de la Brașov la sediul DSP Alba, de unde vor fi apoi distribuite celor opt centre locale de vaccinare, pe baza unor liste cu solicitări nominale.

Cele opt centre organizate în județul Alba pentru prima fază a vaccinării, ce cuprinde doar personalul medical, sunt Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, Spitalul Municipal Sebeș, Spitalul Municipal Aiud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orășenesc Cugir, Spitalul Orășenesc Câmpeni, Spitalul Orășenesc Abrud și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

Cele 975 de doze trebuie administrate în maximum cinci zile de la recepționare. După epuizarea lor, poate fi solicitată o nouă tranșă de vaccin.

Detalii despre identitatea primului cadru medical care se va vaccina împotriva COVID-19 vor fi furnizate în timp util, mai arată sursa citată.

„Comunicarea privind prima persoană vaccinată și ora la care va avea loc vaccinarea aparține Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia”, precizează Biroul de Presă al DSP Alba.

One Comment

  1. Pingback: Cum e organizată campania de vaccinare anti-CoViD. Programul zilei de miercuri – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.