Social

Bărbat întors din Anglia, amendat pentru că nu a stat în carantină

Un bărbat din Blaj a fost amendat pentru că nu a respectat obligația de a sta în carantină la domiciliu după întoarcerea din Anglia, țară care se află în zona galbenă, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Totodată, un bărbat din Jidvei a fost sancționat contravențional după ce a organizat, la domiciliul său, o petrecere la care au participat mai multe persoane, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Alba.

„O amendă în valoare de 1.000 de lei a fost aplicată unui bărbat de 45 de ani, din municipiul Blaj, care nu a respectat obligația de a sta carantinat la domiciliu ca urmare a faptului că s-a întors din Anglia, țară care se află în zona galbenă. Un alt bărbat, în vârstă de 55 de ani, din comuna Jidvei a fost sancționat de polițiştii Secției 6 Poliție Rurală, cu amendă în valoare de 500 de lei, după ce a organizat, la domiciliul său, o petrecere la care au participat mai multe persoane”, precizează sursa citată.

Echipele de control au depistat şi sancționat, în 24 de ore, 88 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

IPJ Alba arată că, în perioada premergătoare Anului Nou, vor fi intensificate acțiunile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.