Social

Polițiștii vor fi la datorie de Revelion. Ce nu trebuie să facem cu această ocazie

Peste 180 de polițiști vor asigura ordinea, liniștea și siguranța publică în această perioadă, „astfel încât trecerea în Noul An să fie fără evenimente negative”, informează un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Potrivit acestuia, în zilele următoare vor fi intensificate „activitățile de verificare a modului de respectare a regulilor de protecție sanitară”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin efectivele de care dispune, a luat măsuri suplimentare, pentru asigurarea unui climat de ordine, liniște și siguranţă publică pe perioada minivacanței prilejuită de trecerea în Noul An, mai precizează reprezentanții instituției.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, peste 180 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba vor acționa zilnic și vor intensifica acţiunile în vederea prevenirii evenimentelor negative și pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Echipaje de poliţie rutieră vor fi prezente în locurile aglomerate, în zonele turistice dar și pe principalele artere rutiere ale judeţului, pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului.

Din totalul poliţiștilor care vor acţiona zilnic, 100 sunt poliţiști de ordine publică, 35 sunt poliţiști de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri operative, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă și poliţiști de la arme, explozivi și substanţe periculoase. Aceștia vor folosi, în medie, 100 de autospeciale.

În vederea prevenirii excesului de viteză, aparatele radar vor fi folosite la capacitate maximă.

Având în vedere că Revelionul din acest an are ca și specific nevoia de respectare a măsurilor sanitare, reluăm recomandarea adresată cetățenilor și operatorilor economici de a manifesta prudență și responsabilitate și reamintim următoarele aspecte legate de prevederile legale aplicabile:

  • Sunt interzise evenimentele private, în spații închise sau deschise precum și organizarea de petreceri în spații închise și / sau deschise, publice sau private;
  • În interiorul localităților este interzisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii;
  • Circulația persoanelor între orele 23,00 – 05,00 este permisă doar pentru anumite motive, clar stabilite în legislație.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.