Social

Protest al polițiștilor și rezerviștilor la Alba Iulia

Zeci de polițiști și rezerviști au protestat joi în fața Prefecturii Alba, în semn de nemulțumire față de nerespectarea legii cu privire la creșterile salariale care urmau să intre în vigoare după 1 ianuarie 2021.

„Polițiștii nu își primesc drepturile salariale. Rezerviștii, la fel, au fost înghețate pensiile”, a declarat liderul Biroului Teritorial Alba al Sindicatului Polițiștilor și Personalului Contractual, Dorel Bota, adăugând că „nu este respectată legea cu privire la creșterile salariale care urmau să fie după 1 ianuarie 2021″.

El a susținut că polițiștii dispun de o „dotare slabă”, cu mașini „vechi” și „uzate”.

„Mașinile noi care au fost aduse nu sunt performante. Sunt mașini care nu au dotarea necesară, nu sunt asigurate. Polițiștii care au avut probleme sunt puși să achite daunele”, a spus liderul de sindicat.

La acțiunea desfășurată în parcul din apropierea sediului Instituției Prefectului au fost prezenți până în 100 de protestatari, pentru a nu depăși numărul legal de persoane care pot participa la o astfel de activitate, după cum a precizat Dorel Bota.

Au fost prezenți și sindicaliști Europol și Dicasterial.

„Dialogul l-ați uitat și pe noi ne-ați «înghețat»” este mesajul transmis guvernanților, scris pe o coală A4, de liderul sindicatului Europol – filiala Alba, Ovidiu Vâtcă.

Şi acesta și-a exprimat nemulțumirea că „guvernanții blochează legea salarizării”.

El a spus că polițiștii, la fel ca jandarmii, se află „în linia I” de când a început pandemia de coronavirus, mulți dintre aceștia fiind infectați și peste 30 pierzându-și viața.

Sindicalistul a declarat că, în cazul în care problema ridicată de ei nu se va rezolva, vor fi continuate protestele

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.