Social

Doi turiști au fost amendați după ce au intrat cu ATV-urile pe pârtia de schi la Șureanu

Două persoane din Mediaș au fost amendate vineri de jandarmii montani după ce au pătruns cu ATV-urile pe una din pârtiile de schi ale Domeniului Schiabil Șureanu, în Munții Sebeșului, spre indignarea celorlalți turiști, a informat Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Alba.

„Prima zi din 2021 aduce prima intervenție montană și primele sancțiuni aplicate de jandarmii montani din Şugag. La solicitarea unui bărbat din Alba Iulia, jandarmii au intervenit, alături de un lucrător Salvamont și un militar ISU, la repunerea pe calea de rulare a autovehiculului acestuia, rămas blocat în șanț. Bărbatul se deplasa spre baza pârtiilor de la Domeniul Schiabil Şureanu, iar pentru redresarea autovehiculului s-a folosit mașina din dotarea echipajului de jandarmerie”, au transmis reprezentanții IJJ Alba.

Potrivit acestora, tot vineri, „două persoane, de 35, respectiv 40 de ani, din Mediaș, județul Sibiu, au fost sancționate cu avertismente scrise și amenzi în valoare de câte 500 de lei, după ce acestea au pătruns cu ATV-urile pe pârtia de schi C1, creând astfel indignarea celorlalți turiști”.

Situat în Munții Sebeșului, la o altitudine care depășește 2.000 de metri, Domeniul Schiabil Șureanu are funcționale în aceste zile șapte din cele zece pârtii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.