Social

Campania de vaccinare anti-CoViD-19 în județul Alba începe luni

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia anunță, într-un comunicat de presă transmis duminică, faptul că luni, 4 ianuarie, va începe campania de vaccinare împotriva CoViD -19, la centrul organizat în incinta unității medicale.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, Dan Crainic, medic primar în radiologie și imagistică medicală, care face parte din echipa de coordonare a activității de tratare a pacienților infectați cu noul coronavirus, va fi primul cadru medical din Alba vaccinat împotriva CoViD-19, se precizează în comunicatul transmis de SJU Alba Iulia.

Tot luni, în prima parte a procesului de vaccinare, a fost programată asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase, Marcela Vîlcan, membră a echipei medicale care tratează pacienți confirmați cu CoViD-19 și internați în spital.

De asemenea, între primele cinci cadre medicale care vor primi vaccinul se numără și șeful Unității de Primiri Urgențe a SJU, medicul primar Aurel Crișan.

Pentru buna desfășurare a campaniei, a fost desemnată o echipă medicală care să verifice starea de sănătate a persoanelor programate înainte și după vaccinare.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, DSP Alba a recepționat duminică dimineața 975 de doze de vaccin marca Pfizer, care urmează să ajungă în cursul zilei în centrele de vaccinare organizate în județ.

Cele mai multe din doze, respectiv 390, vor fi trimise la SJU Alba Iulia, 190 de doze la Spitalul Municipal Aiud, 125 de doze la Spitalul Municipal Blaj, 90 de doze la Spitalul Municipal Sebeș, 80 de doze la Spitalul Orășenesc Cugir, 35 de doze la Spitalul Orășenesc Abrud și 25 de doze la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni.

„Transportul vaccinului de la Centrul Regional Brașov până la DSP Alba și apoi de la DSP Alba la centrele de vaccinare din județ a fost realizat cu o mașină dotată cu instalație de răcire, astfel fiind îndeplinite cerințele speciale de temperatură și transport”, se arată în comunicatul citat, care mai precizează că, „potrivit înscrierilor făcute în centrele de vaccinare din Alba, în 4 ianuarie s-au programat pentru a primi vaccinul circa 350 de persoane, în 5 ianuarie – circa 280 de persoane, în 6 ianuarie – circa 280 de persoane. Odată epuizate cele 975 de doze, se poate lansa o nouă comandă pentru următoarea tranșă”.

Prima fază a campaniei de vaccinare se adresează exclusiv personalului medical din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.