Social

După prima zi. Fără reacții adverse raportate în campania de imunizare împotriva CoViD-19

Nicio reacție adversă nu a fost raportată în prima zi a campaniei de vaccinare anti-CoViD-19 în județ, când au fost imunizate 364 de cadre medicale, fiind înregistrată și o pierdere de vaccin la spitalul din Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni seara, Agerpres de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

“În prima zi de vaccinare anti-CoViD, în județul Alba s-au vaccinat 364 de persoane din sistemul medical. Având în vedere numărul mare al persoanelor care au ales să se vaccineze, dar și faptul că până la acest moment nu au fost raportate reacții adverse și a existat o singură pierdere de vaccin, prima zi de vaccinare anti-CoViD în județul Alba poate fi considerată un succes”, se menționează în comunicatul citat.

Astfel, potrivit sursei citate, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia s-au vaccinat 124 de persoane și a fost raportată „o pierdere de vaccin”, iar pentru marți s-au programat alte 160 de persoane.

La Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat 60 de persoane, pentru marți fiind programate alte 60 de cadre medicale, la Spitalul Municipal Blaj s-au vaccinat 40 de persoane, iar marți și miercuri sunt programate să se vaccineze 85 de cadre medicale.

La Spitalul Municipal Sebeș s-au vaccinat 20 de persoane, iar marți și miercuri sunt programate 70 de persoane.

La spitalele din Abrud s-au vaccinat 40 de persoane, iar pentru marți nu există programări, la cel din Cugir au fost vaccinate 20 de persoane și marți sunt programate să se vaccineze 25 de persoane.

În ceea ce privește Spitalul Orășenesc Câmpeni, s-au vaccinat 35 de persoane și la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni, 25 de persoane.

Având în vedere ritmul de vaccinare, se estimează ca la sfârșitul săptămânii să fie lansată o nouă comandă pentru o a doua tranșă de vaccin, transmite DSP Alba.

Instituția a recepționat duminică 975 de doze de vaccin marca Pfizer, sub forma a 195 de flacoane.

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Alba Iulia, Dan Crainic, șeful UPU, Aurel Crișan, și asistenta-șefă a Secției de Boli Infecțioase, Marcela Vîlcan, s-au numărat printre primele persoane vaccinate împotriva CoViD-19 în Alba, județ în care campania de imunizare a debutat luni.

Prima fază a campaniei de vaccinare se adresează exclusiv personalului medical din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.