Social

655 de doze de vaccin Pfizer, distribuite pentru imunizarea cadrelor medicale

O a doua tranșă de vaccin anti-CoViD-19 a fost recepționată și distribuită, în noaptea de marți spre miercuri, de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, respectiv 655 de doze, ce vor fi utilizate tot pentru prima fază a vaccinării, dedicată personalului medical, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

„Având în vedere ritmul susținut de vaccinare de la nivelul județului, ieri a fost lansată o nouă comandă, iar azi-noapte, la ora 3.00, la DSP Alba a sosit a doua tranșă de vaccinuri anti-CoViD marca Pfizer. Este vorba despre 131 de flacoane totalizând 655 de doze, ce vor fi utilizate tot pentru prima fază a vaccinării, dedicată personalului medical. Distribuția acestora către centrele de vaccinare a început azi-noapte și s-a încheiat în această dimineață, astfel: Spitalul de Urgență Alba Iulia – 320 de doze; Spitalul Municipal Aiud – 105 doze; Spitalul Municipal Blaj – 90 de doze; Spitalul Municipal Sebeș – 85 de doze; Spitalul Orășenesc Cugir – 30 de doze; Spitalul Orășenesc Câmpeni – 15 doze; Spitalul Orășenesc Abrud – 10 doze”, a transmis DSP Alba.

Prima tranșă, de 975 de doze de vaccin, a fost recepționată duminică de către DSP Alba.

Campania de imunizare a debutat luni în Alba, când au fost vaccinate 364 de cadre medicale.

Marți, în a doua zi a campaniei, au fost vaccinate 290 de persoane din sistemul medical județean.

Potrivit datelor transmise de centrele de vaccinare, nici o doză nu a fost irosită. În prima zi, luni, a fost raportată o pierdere de vaccin.

Potrivit comunicatului DSP, o persoană vaccinată luni la spitalul din Blaj a prezentat cefalee și dureri musculare, care au cedat la analgezice. Inițial, nu au fost anunțate reacții adverse.

„La Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia au fost imunizate ieri (marți – nota red.) 125 de cadre medicale (miercuri sunt programate să se vaccineze 180 de persoane); la Spitalul Municipal Aiud s-au vaccinat ieri 60 de persoane (miercuri sunt programate 77 de persoane); la Spitalul Municipal Blaj s-au imunizat ieri 40 de persoane, iar azi sunt programate să se vaccineze alte 40 (dintre persoanele vaccinate luni, una a prezentat cefalee și dureri musculare care au cedat însă la analgezice); La Spitalul Municipal Sebeș s-au vaccinat marți 35 de persoane iar pentru azi, 6 ianuarie, sunt programate alte 35; la Spitalul Orășenesc Cugir s-au înregistrat marți 30 de vaccinări, alte 30 de persoane fiind programate pentru azi. La Abrud și Câmpeni, ieri nu au avut loc vaccinări anti-CoViD. La Spitalul Orășenesc Câmpeni sunt programate să se imunizeze azi 5 persoane”, mai arată comunicatul DSP Alba.

Prima fază a campaniei de vaccinare se adresează exclusiv personalului medical din județ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.