Social

Polițiștii din Alba au dat 83 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de CoViD-19, informează instituția.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 238 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 101 societăți comerciale și persoane fizice autorizate, 143 de mijloace de transport, din care 81 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.712 persoane. De asemenea, au fost verificate 84 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri, hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 82 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și una care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni punctuale, organizată în Cugir, au fost verificate 28 de autovehicule, legitimate 49 de persoane și au fost aplicate 13 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

La Câmpeni au fost verificate 23 de societăți comerciale și au fost legitimate 76 de persoane. Au fost aplicate 11 sancțiuni pentru nerespectarea normele de protecție sanitară, mai precizeaă reprezentanții IPJ Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.