Social

Ușoară creștere a ratei șomajului în Alba

Rata șomajului a înregistrat în Alba o ușoară creștere în noiembrie față de octombrie, de la 3,79% la 3,82%, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Alba.

„La sfârșitul lunii noiembrie 2020, rata șomajului înregistrat la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a fost de 3,82%, cu 0,03 pp mai mare decât cea din luna anterioară. Numărul total de șomeri înregistrați la finele lunii noiembrie, 6.429 persoane, a crescut cu 38 de persoane față de cel de la finele lunii anterioare”, arată sursa citată.

Potrivit AJOFM, din totalul șomerilor, 3.700 erau neindemnizați și 2.729 indemnizați.

Cei mai mulți, aproape 4.000, provin din mediul rural.

Peste un sfert dintre șomeri aveau între 40 şi 49 de ani, la polul opus aflându-se persoanele între 25 și 29 de ani – 6,08%.

Referitor la structura șomajului după nivelul de instruire, șomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată, de 65,65%. Persoanele cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 27,39%, iar cei cu studii universitare 6,96% din totalul șomerilor înregistrați la AJOFM Alba.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.