Social

Artistul plastic Daniel Bordeu expune la Galeria de artă a municipiului Alba Iulia

Lucrare a artistului plastic Daniel Bordeu

Artistul plastic Daniel Bordeu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, invită iubitorii de frumos, vineri, 8 ianuarie, de la ora 17, la Galeria de artă a municipiului Alba Iulia (lângă librăria „Humanitas”) la vernisajul expoziției personale „Geneza”.

„Artistul Daniel Bordeu abordează în pictura sa, cu o egală lejeritate și cu o anume cochetărie cu tâlc o plajă destul de largă de teme, recurentă fiind ideea căutării unui nucleu ferm, din care, în linia propriei arte să fie posibile multiple deschideri viitoare”, spune despre lucrările artistului profesorul universitar Diana Câmpan.

„Remarcăm în mod deosebit o anumită plăcere a estompării dinamicii, dublată de o preferință pentru planurile mediane ori de perspectivă, cu o vădită încărcare de mister a imaginii, mizând major pe inteligența privitorului nerutinat, care poate pătrunde dincolo de sugestiile umbraticului, înspre regimul diurn al semnelor. Pieisajul abia sugerat ca ipostaziere a preajmei, permite, în jocuri cromatice tihnite, ceea ce s-ar putea numi întrezărirea unui dincolo – fie el acvatic, celest sau teluric – din care stă să prindă formă clară lumea”, se arată în prezentarea Dianei Câmpan.

Artistul nu este la prima sa expoziție, astfel că – spune profesorul Câmpan – „Daniel Bordeu propune (…) revizuirea unui concept necesar în restabilirea funcțiilor corecte ale actului de creație, lucrările lăsându-se traversate programatic de alegoriile începutului, într-o mărturisită căutare de sine a artistului”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.