Administrație

Declarație la început de an. Provocarea cea mare pentru Primăria Alba Iulia – parcările

Problema parcărilor rămâne una dintre marile provocări ale administrației din Alba Iulia, susține primarul Gabriel Pleșa, care a anunțat că vor fi construite mai multe parcări rezidențiale și publice.

„Locul de parcare rezidențial, anume ideea că fiecare proprietar al unui imobil trebuie să aibă un loc de parcare, rămâne o prioritate și un deziderat pentru mine și administrația pe care o conduc. Totodată, trebuie să dezvoltăm și rețeaua de parcări publice”, a afirmat, conform comunicatului, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, aflat la primul mandat.

El a punctat că parcările sunt „nu doar o necesitate și o urgență”, ci și o „sursă de venit importantă” pentru administrație. Din acest motiv, a decis ca, în urma reorganizării aparatului administrativ, să fie înființat un Birou Parcări în cadrul Serviciului Administrare Domenii Publice, care să aibă în sarcină exclusiv această problemă.

„Mi-am propus ca până în luna martie să demarăm procedurile de demolare a fostului cinematograf Columna, din centrul orașului, după care să avem o estimare privind costurile pe care le implică ridicarea, în locul fostei clădiri, a unei parcări pe mai multe nivele”, a spus primarul.

Gabriel Pleșa a adăugat că a demarat deja lucrările de amenajare a unor parcări rezidențiale în locul fostelor centrale termice de cartier.

„Îmi doresc ca, împreună cu colegii din noua administrație și alături de noul Consiliu Local, să găsim, în cel mai scurt timp posibil, soluția optimă pentru demolarea blocului G2, Turturica, și pentru a construi în locul lui o parcare rezidențială”, a precizat edilul.

Gabriel Pleșa a menționat că, în parteneriat cu Consiliul Județean, va fi construită o nouă parcare lângă Policlinică.

„Tot alături de Consiliul Județean, care deține parte din teren, sper să găsim o soluție pentru a amenaja o parcare, chiar și temporară, în spațiul din Centru, din zona Electrica, unde a fost amplasată în trecut piața agroalimentară”, a adăugat edilul.

Primarul a subliniat că știe foarte bine că lipsa locurilor de parcare este “o problemă” în Alba Iulia.

„Vom face tot ce ține de noi pentru a îmbunătăți și dezvolta sistemul de parcări din Alba Iulia, astfel încât prețul plătit de cetățeni să fie pe măsura condițiilor pe care administrația le oferă prin parcările amplasate pe domeniul public”, a conchis Gabriel Pleșa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.