Mozaic

Elena Udrea, testată pozitiv cu CoViD-19. Procesul în care este acuzată de spălare de bani a fost amânat

Curtea de Apel București a amânat vineri, pentru 26 ianuarie, dezbaterile pe fond în dosarul finanțării campaniei electorale de la alegerile prezidențiale din 2009, în care sunt judecați Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic.

Judecătorii au amânat procesul după ce avocatul Elenei Udrea a anunțat în sala de judecată că aceasta nu se poate prezenta, deoarece a fost testată pozitiv, joi, cu noul coronavirus și se află în izolare pentru următoarele 14 zile.

„Doamna Udrea dorește să fie prezentă, dar i-ar pune în pericol pe toți”, a spus avocatul Veronel Rădulescu.

Magistrații au decis amânarea, chiar dacă procurorul de ședință s-a opus, susținând că procesul trebuie soluționat „în termen rezonabil”, iar Elena Udrea are apărarea asigurată de un avocat.

Pe 14 decembrie 2020, Udrea a fost audiată de judecători în acest dosar, ea susţinând atunci că a finanţat cu bani ai familiei campania electorală din anul 2009, sumele totalizând peste 300.000 de euro.

„În ceea ce privește infracțiunea de spălare a banilor, a cărei săvârșire mi se impută, precizez faptul ca am finanțat personal campania electorală din anul 2009, alocând sume totalizând peste 300.000 de euro. Veniturile personale și ale soțului aferente anului 2009 mi-au permis această finanțare. Cred că sunt printre puținii politicieni care au adus bani personali la campania electorală și nu au plecat cu bani acasă (…). În ceea ce privește sursele de finanțare, doresc să subliniez faptul că niciodată nu s-a discutat despre exercitarea vreunui fel de presiune asupra reprezentanților societăților comerciale. Erau foarte multe persoane care doreau să se implice în finanțarea campaniei electorale”, a explicat atunci Udrea.

În iulie 2017, DNA i-a trimis în judecată pe Elena Udrea, Ioana Băsescu și jurnalistul Dan Andronic în dosarul privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din 2009.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.