Mozaic

Probleme de alimentare cu energie în cel puțin șase județe din nord-vestul țării

O problemă de sistem a provocat, vineri după-masă, lîn jurul orei 15.00, mari probleme de alimentare cu energie în mai multe județe din nord-vestul țării.

Reprezentanții Transelectrica au declarat pentru HotNews.ro că au fost probleme pe interconexiunea cu sistemul european. Incidentul este fără precedent în ultimii 30 de ani. Întreruperile de curent au afectat industria, dar și consumatorii casnici.

Județele afectate au fost Alba, Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj și Sibiu.

„Vineri, 8 ianuarie 2021, la ora 15.05, s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări. La nivelul României a fost afectată zona de nord-vest a țării. Rețeaua Electrică de Transport din România a fost readusă la condițiile normale de funcționare în jurul orei 16.00, toți consumatorii afectați fiind realimentați în jurul orei 16.45. Cauzele și condițiile în care s-a produs acest incident urmează să fie analizate și identificate la nivelul Asociației Operatorilor de Transport și Sistem din Europa – ENTSO-E”, a transmis Transelectrica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.