Economie, Sănătate

Valoarea de piață a companiei Tesla a depășit-o pe cea a Facebook

Acţiunile Tesla au urcat joi pe Bursa de pe Wall Street la un nivel record, capitalizarea de piaţă a producătorului de vehicule electrice depășind-o pentru prima dată pe cea a Facebook, transmite Reuters.

Acţiunile companiei conduse de miliardarul Elon Musk au crescut la finalul sesiunii de joi cu aproape 8%, la 816 dolari, astfel încât capitalizarea sa de piaţă a urcat la 774 miliarde de dolari, în timp ce capitalizarea de piaţă a Facebook s-a situat la 765 miliarde de dolari, după ce titlurile au crescut cu aproximativ 2%, arată datele Refinitiv. Tesla a devenit a cincea companie ca valoare de pe Wall Street, în urma Alphabet, firma mamă a Google.

Cu o creștere a acţiunilor de peste 700% în ultimele 12 luni, producătorul de vehicule electrice a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume, chiar dacă producţia sa reprezintă doar o fracţiune faţă de cea a rivalilor, cum ar fi Toyota Motor, Volkswagen și General Motors (GM).

Bloomberg a anunţat că fondatorul Tesla, Elon Musk a devenit joi cel mai bogat de pe planetă, după ce l-a depășit pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos. După creșterea înregistrată joi de acţiunile Tesla, averea lui Elon Musk a ajuns la 188,5 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde mai mult decât cea a lui Jeff Bezos, care deţinea titlul de cel mai bogat om din lume începând din luna octombrie 2017.

Analiștii se așteaptă ca Tesla să raporteze pentru 2020 profituri nete de 1,2 miliarde de dolari, în timp ce GM și Facebook ar urma să anunţe profituri nete de 5,8 miliarde de dolari și, respectiv, 27,1 miliarde de dolari, conform datelor Refinitiv.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.