Administrație

Spitalul din Aiud se dotează pentru o viitoare secție de terapie intensivă CoViD-19

Spitalul Municipal Aiud a primit sâmbătă din partea Departamentului pentru Situații de Urgență o serie de dotări necesare funcționării viitoarei secții de terapie intensivă CoViD-19, a anunțat Primăria Aiud.

Au fost primite 20 de ventilatoare, 20 de monitoare şi 60 de injectomate, potrivit unui anunț publicat pe o rețea de socializare de către Primăria Aiud.

„Spitalul Municipal Aiud a primit, în cursul acestei dimineți, din partea Departamentului pentru Situații de Urgență – depozit central, o serie de dotări necesare funcționării secției de terapie intensivă CoViD-19. Este vorba despre 20 de ventilatoare, 20 de monitoare şi 60 de injectomate. Toate dotările sunt noi şi absolut necesare deschiderii secției de terapie intensivă. Această secție va fi operațională în cel mai scurt timp posibil şi va deservi acele persoane care au nevoie de îngrijiri medicale speciale în tratarea infecției cauzate de CoViD-19”, se arată în postare.

Totodată, spitalul a primit, în baza unui contract de comodat, un generator de curent care are rolul de a suplini alimentarea cu energie electrică în cazul unei eventuale pene de curent. Acest generator a fost transmis spre folosință de către o comună din Apuseni, Bistra.

Echipamentele au fost recepționate în prezența prefectului de Alba, Nicolae Albu, a inspectorului şef al ISU Alba, Ovidiu Costea, şi a reprezentanților Spitalului Municipal Aiud şi ai Primăriei municipiului Aiud.

Fostul ministru al Sănătății Nelu Tătaru a anunțat, la începutul lunii noiembrie, că Spitalul Municipal Aiud va trece în categoria unităților medicale de suport CoViD, urmând ca aici să fie alocate 200 de paturi pentru cazurile medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi 20 de paturi pentru terapie intensivă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.