Mozaic

CNAIR îi anunță pe șoferi că sosit iarna și ninge. „Nu putem împiedica apariția unor accidente!”

Imagine de la accidentul de pe Autostrada A1, din dreptul localității Săliște, petrecut luni dimineața

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) face un apel către șoferii români să respecte regulile de circulație și să adapteze viteza la condițiile de trafic de iarnă.

„Măsurile de deszăpezire, adoptate cu promptitudine de către CNAIR, nu au putut împiedica apariția unor accidente”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității luni la prânz. „Cauza acestora a fost nerespectarea condițiilor de trafic pe timpul iernii (neadaptarea vitezei la condițiile de iarnă, nerespectarea distanței de frânare, neechiparea autovehiculelor corespunzător)”, mai precizează reprezentanții CNAIR.

„În această perioadă CNAIR a acționat susținut pentru asigurarea condițiilor de trafic în siguranță. Nu au fost instituite măsuri de închidere/restricționare a traficului pe niciun sector de drum”, mai precizează documentul amintit, care adaugă faptul că „ANM ne informează că până în dimineața zilei de miercuri, 13.01.2021, ora 10:00, precipitațiile vor continua îndeosebi sub formă de ninsoare, fiind totodată și condiții de formare a poleiului”.

„Adaptarea vitezei, respectarea distanței de frânare și echiparea vehiculelor corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă sunt condiții obligatorii pentru prevenirea acestor evenimente rutiere nefericite. Circulația prudentă salvează vieți!”, se mai arată în comunicatul CNAIR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.