Social

Dosar penal pentru un ciugudean care a încercat să vândă un dispozitiv de ochire cu laser

Un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a încercat să vândă un dispozitiv de ochire cu laser pentru arme de vânătoare interzis la deținere sau comercializare, a informat, luni, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Potrivit unui comunicat dat publicității luni, polițiștii de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Alba l-au prins, în flagrant delict, pe un bărbat de 44 de ani, din comuna Ciugud, în timp ce încerca să comercializeze un dispozitiv cu emisie laser, destinat armelor de vânătoare.

Dispozitivul, care permite iluminarea și fixarea vânatului la o distanță de 200 de metri, este interzis la deținere sau comercializare, potrivit legislației în vigoare.

Conform sursei citate, dispozitivul a fost indisponibilizat, iar față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, port, confecționare, precum și orice altă operațiune privind circulația armelor letale a munițiilor, mecanismelor sau dispozitivelor acestora fără drept.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.