Politică

PSD Alba cere redeschiderea școlilor din mediul rural

Deputatul Radu Marcel Tuhuț, președintele interimar al PSD Alba

Președintele interimar al organizației Alba a PSD, deputatul Radu Marcel Tuhuț, a solicitat marți ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să analizeze posibilitatea redeschiderii instituțiilor de învățământ din mediul rural, în regim de urgență, susținând că în acestea învață puțini elevi, iar școala online se desfășoară în condiții „mult mai dificile” decât în mediul urban.

Fost primar timp de mai multe mandate ale unei comune din Apuseni, Radu Marcel Tuhuț, singurul deputat PSD de Alba, a transmis, totodată, și câteva întrebări privind implicarea Ministerului în derularea actului educațional în actualul context epidemiologic.

„Am solicitat, astăzi, ministrului Educației, domnului Sorin Cîmpeanu, să analizeze posibilitatea redeschiderii instituțiilor de învățământ din mediul rural, în regim de urgență. (…). Unitățile de învățământ din mediul rural trebuie redeschise cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor, în contextul în care în acestea învață puțini elevi, iar școala online se desfășoară în condiții mult mai dificile decât în mediul urban”, a postat, marți, pe pagina sa de Facebook, Radu Marcel Tuhuț.

Social-democratul a adăugat că susține „cu fermitate” redeschiderea unităților de învățământ din mediul rural, cu respectarea măsurilor specifice, respectiv triaj epidemiologic și medical, purtarea măștii de protecție, distanțare fizică între elevi, igienă corespunzătoare a mâinilor, acțiuni specifice de dezinfecție și aerisitul frecvent al claselor.

Tuhuț a menționat că numărul școlarilor din mediul rural este “mult mai scăzut” decât în mediul urban și, astfel, „există condiții mai bune de desfășurare a orelor de curs în format fizic”, în actualul context epidemiologic.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.