Social

Sindicaliștii din sănătate au protestat în fața Prefecturii Alba

Reprezentanți ai sindicatelor din domeniile sănătății, asistenței sociale și educației au organizat, marți, acțiuni de protest în țară, în fața sediilor prefecturilor, exprimându-și nemulțumirea în acest fel față de înghețarea salariilor în sectorul bugetar.

Zeci de membri Sanitas, proveniți de la mai multe spitale din județ, au protestat în fața Prefecturii Alba în semn de nemulțumire față de prevederile Ordonanței 226/2020 prin care sunt înghețate salariile angajaților din sănătate și asistență socială.

„Este vorba de infirmieri, brancardieri, personal TESA, cărora le sunt blocate salariile, din cauza acestei Ordonanțe, la decembrie 2019. Mai protestăm și pentru colegii noștri din asistență socială, care ar fi trebuit să beneficieze de acel stimulent pentru perioada în care ei au fost izolați, împreună cu beneficiarii, pe perioada stării de urgență, și aplicarea sporurilor la salariul de bază tot pentru colegii noștri infirmieri, brancardieri și personalul tehnico-administrativ”, a declarat liderul Sindicatului Județean Sanitas Alba, Adriana Cristea,

Ea a explicat că acestora ar fi trebuit, începând cu 1 ianuarie 2021, să le crească salariul de încadrare cu 25%.

„Din cauza acestei Ordonanțe, colegilor noștri le-a fost blocat salariul la (nivelul celui din – nota red.) decembrie 2020. Ei au beneficiat de o singură creștere de salariul, ceilalți – asistenți, medici – au adus salariul de încadrare la 2021”, a spus Adriana Cristea.

Liderul de sindicat a susținut că România este „singura țară din Uniunea Europeană în care în sistemul sanitar și cel social au fost blocate și înghețate veniturile”.

La protest au fost prezente peste 50 de persoane care, la sugestia liderului de sindicat, au păstrat un moment de reculegere pentru angajații din sănătate care și-au pierdut viața din cauza coronavirusului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.