Mozaic

Starea de alertă s-a prelungit pentru 30 de zile

Starea de alertă se prelungește pentru încă 30 de zile. Restricțiile de circulație după ora 23.00 sau interzicerea organizării petrecerilor private, rămân în vigoare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat prelungirea stării de alertă în România. Măsura intră în vigoare de miercuri, 13 ianuarie, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021, cu detalierea măsurilor și a restricțiilor în anexă.

Restricțiile de circulație după ora 23.00 rămân în vigoare. De asemenea, purtarea măștii este obligatorie, iar organizarea petrecerilor private este interzisă.

Totodată, localitățile care sunt considerate „zone roșii” în ceea ce privește riscul epidemiologic, vor fi carantinate, bineînțeles, după o evaluare a situației epidemiologice.

Restaurantele, cafenele și cinematografele rămân închise în localitățile în care rata de incidență este de peste 1,5 la mia de locuitori.

Situația școlilor momentan este clară. Unitățile de învățământ preuniversitar rămân închise cel puțin până pe data de 8 februarie. În acest timp, autoritățile vor decide dacă elevii se vor întoarce în bănci sau nu începând cu semestrul al doilea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.