Sănătate

Cercetătorii din Belgia au realizat un vaccin anti-CoViD-19 care ar putea oferi imunitate pe viață

Cercetătorii din Belgia promit un vaccin anti-CoViD care oferă imunitate pe viață. Specialiștii de la Institutul Regal al renumitei Universități Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum.

Vaccinul se află momentan în fază de testare, iar oamenii de stiință preconizează că în această toamnă va fi distribuit.

„Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca și Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează și împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină și Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-CoV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să inițiem vaccinul”, susține Johan Neyts, șeful Institului Rega-UCL Louvain.

Vaccinul realizat de specialiștii de la Institutului Rega din Belgia poate fi transportat la -8 grade Celsius și poate fi păstrat în frigidere obișnuite, spre deosebire de cele două vaccinuri deja valabile pe piață, Pfizer și Moderna.

„După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginați-vă că dacă în China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise și transportate prin Organizația Mondială a Sănătății, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a mai spus directorul Institutului belgian.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.