Mozaic

Guvernul ar putea tăia din sporurile bugetarilor. „Președintele României nu mai are cel mai mare salariu”

Premierul Florin Cîțu a spus că are în vedere modificarea legii salarizării pentru a elimina nedreptățile din sistemul public. Cu alte cuvinte, Guvernul ar putea tăia din sporurile bugetarilor.

Guvernul analizează situația sporurilor acordate în sistemul public pentru a observa care dintre este sunt justificate, și care nu. Această analiză vine în contextul elaborării proiectului de buget pentru anul 2021.

Premierul Florin Cîțu a spus că va analiza lista sporurilor din sectorul public, în contextul în care s-a adus în discuție sporurile de 30% acordate angajaților din Prefecturi în contextul epidemiei de CoViD-19

„Ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare. În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechități. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepții şi, de fapt, tineți minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi (…) nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepții şi trebuie corectate”, a afirmat Cîțu, la Radio Guerrilla.

Premierul a anunțat că Legea salarizării şi Legea pensiilor vor fi amendate anul acesta.

„Vor fi modificate pentru a ține cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivității, Legea salarizării de câteva principii clare pentru a elimina aceste inechități din sistemul public”, a explicat Florin Cîțu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a spus la Digi24 că cea mai mare pensie care este încasată în România depășește 78.000 de lei, cu toate aceastea contribuțiile ar acoperi o pensie de puțin peste 5.000 de lei.

De asemenea, ministrul a precizat că există și pensii de 41.000 de lei, iar în același timp există 900.000 de români care primesc doar 800 de lei pe lună.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.