Educație

Președintele Iohannis anunță redeschiderea majorității școlilor din semestrul al doilea

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide.

„Din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide, asta în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

În ceea ce privește reînceperea cursurilor în universități, decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a mai afirmat președintele Klaus Iohannis.

„Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează și preuniversitarul”, a precizat Iohannis.

Președintele Iohannis a avut o ședinţă de lucru cu premierul Florin Cîţu, cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, și cu directorul Centrului Naţional de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, dr. Adriana Pistol.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.