Administrație

Șase din cele 14 centre de vaccinare anti-CoViD-19, operaționale de vineri

Mai puțin de jumătate din centrele anunțate că vor funcționa în Alba în faza a II-a a campaniei de vaccinare vor fi operaționale din 15 ianuarie, potrivit datelor prezentate, joi, de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

„Pentru faza a II-a sunt aprobate 14 centre de vaccinare în județ. În etapa I a fazei 2 de vaccinare, vor fi operaționale 6 centre de vaccinare”, a anunțat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Acesta a explicat că faza a II-a se realizează etapizat, în funcție de numărul estimat al persoanelor eligibile.

„Pe măsură ce va fi demarată etapa a II-a a fazei a II-a campaniei de vaccinare, se vor operaționaliza și alte centre de vaccinare”, a spus Alexandru Sinea.

Astfel, la Alba Iulia va funcționa, deocamdată, doar centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918”, unde vor fi patru fluxuri de vaccinare.

Asta înseamnă că deocamdată nu vor fi operaționale celelalte două centre de vaccinare aprobate, adică cele din sălile de sport de la Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiș” și Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”.

Câte un flux de vaccinare va fi posibil de vineri în centrele de vaccinare din Blaj (de la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu”), Aiud (o sală de sport) și Cîmpeni (Sala de sport nr. 2).

În municipiul Sebeș și în orașul Cugir va funcționa, pentru început, câte un singur centru din cele două nominalizate.

Nu va fi posibilă deocamdată vaccinarea nici în orașul Ocna Mureș, unde centrul va fi amenajat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Lucian Blaga”, nici în orașul Teiuș, unde, de asemenea, va fi tot o sală de sport transformată în centru de vaccinare anti-CoViD-19, și nici în orașul Zlatna, unde acesta va funcționa în cantina Liceului „Corneliu Medrea”. Cea mai mare comună din Alba, Ighiu, va avea și ea în viitorul apropiat un astfel de centru de vaccinare amenajat la Centrul de zi pentru persoane vârstnice.

„Suplimentar, de vineri, se va demara vaccinarea în centrele rezidențiale din Alba Iulia, Aiud și Cîmpeni, cu echipe mobile de vaccinare, iar de luni, în celelalte centre rezidențiale din județ. În total, vor fi operaționale trei echipe mobile la nivelul județului”, a precizat directorul executiv al DSP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.