Social

Alba Iulia intră în scenariul roșu. Autoritățile impun noi măsuri restrictive

O serie de măsuri restrictive vor fi reintroduse din noaptea de duminică spre luni în municipiul Alba Iulia, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori este de 3,20, potrivit unei hotărâri dispuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Astfel, activitatea cu publicul a restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor va fi interzisă, fiind permisă doar prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

De asemenea, din 18 ianuarie este interzisă organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, precum și organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc) atât în spații deschise, cât și închise.

Totodată, se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private.

Potrivit hotărârii CJSU Alba, este interzisă și circulația în interiorul orașului pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

Au mai fost dispuse și alte măsuri pentru diminuarea riscului de infectare.

Măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia sau în funcție de modificările intervenite în ceea ce privește rata de incidență.

În ultimele zile, în Alba Iulia rata de incidență a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 a fost de peste 3/1.000 de locuitori.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie și decembrie, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07.

În județul Alba, rata de incidență era duminică de 2,04 la mia de locuitori, cu 772 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în ultimele 14 zile la nivelul județului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.