Mozaic

Guvernanții susțin că programările pentru campania de vaccinare „merg bine”

Premierul Florin Cîțu afirmă că programările pentru etapa a doua de vaccinare anti-CoViD merg bine, iar peste 75% dintre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada următoare.

„Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare”, a scris Cîțu, duminică, pe Facebook.

Potrivit unei raportări a STS, 56,26% dintre cei programați la vaccinare anti-CoViD în etapa a doua sunt persoane de peste 65 de ani, iar 22% – persoane cu o afecțiune cronică.

La rândul său, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a remarcat că mai mult de 75% dintre persoanele programate pentru vaccinare în etapa a doua sunt „vârstnici și cronici”.

„Vârstnici + cronici > 75% din totalul programărilor în etapa II. E așa cum trebuie: îi protejăm în primul rând pe cei vulnerabili. Altfel, e doar începutul. Mai avem multe de îmbunătățit. Avem treabă!”, a precizat Vlad Voiculescu, pe Facebook.

One Comment

  1. Pingback: Platforma online pentru programările la vaccinare anti-CoViD nu funcționează – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.