Social

Sute de vârstnici din centre rezidențiale au fost vaccinați anti-CoViD-19

Sute de beneficiari ai unor centre rezidențiale din Alba au fost vaccinați anti-CoViD-19 vineri și sâmbătă, în debutul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare, nefiind raportate reacții adverse, a informat, duminică, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

„Faza a doua a debutat vineri în județul Alba cu imunizarea persoanelor găzduite în cămine pentru vârstnici și centre sociale. Vineri și sâmbătă, echipele mobile au vaccinat 364 de persoane din centre rezidențiale din Alba (185 în Alba Iulia, 143 la Aiud și 36 la Cîmpeni). Acțiunea continuă și azi (duminică – n.r.), cu zona Sebeș. Până la acest moment, nu au fost raportate doze irosite sau reacții adverse”, a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Ioana Presecan.

Potrivit acesteia, până în prezent, județul Alba a solicitat și recepționat 3.646 de doze de vaccin marca Pfizer. Până duminică au fost vaccinate 3.041 de persoane din județ.

Totodată, 3.605 persoane din județ, din care jumătate din Alba Iulia, s-au programat, prin intermediul platformei, pentru a se vaccina în perioada 18 – 25 ianuarie inclusiv.

„Cele mai multe persoane s-au înscris la centrul amenajat la Alba Iulia, în sala de sport a Universității ‘1 Decembrie 1918’ – 1.796 de persoane. Aici, locurile sunt ocupate 100% până în 23 ianuarie inclusiv. Capacitatea de vaccinare a acestui centru este de 240 de persoane pe zi. Și la Sebeș, Cugir, Blaj și Aiud, unde capacitatea de vaccinare este de 60 de persoane pe zi, locurile sunt ocupate aproape în totalitate pentru săptămâna viitoare”, a menționat Ioana Presecan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.