Sănătate

Experții germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2

Virusologi germani investighează o posibilă nouă variantă a coronavirusului SARS-CoV-2, detectată la o clinică din localitatea bavareză Garmisch-Partenkirchen, potrivit televiziunii publice ARD, citată luni de agenția EFE.

Printre pacienții și personalul medical din această clinică au fost confirmate 73 de cazuri de CoViD-19, iar în trei dintre acestea pare să fie vorba despre o variantă a acestui coronavirus necunoscută până în prezent, dar încă nu s-a determinat dacă ea implică un risc sporit.

În Germania s-a înregistrat în ultimele zile o scădere a numărului cazurilor de CoViD-19, 7.141 de noi cazuri și 214 decese în ultimele 24 de ore, dar guvernul și autoritățile sanitare avertizează asupra unei posibile intensificări a răspândirii variantelor de coronavirus detectate în Marea Britanie și Africa de Sud.

Controlul răspândirii noilor variante este esențial, întrucât aceste mutații par să fie mai infecțioase, a declarat luni ministrul german al sănătății, Jens Spahn. „Se pare că ele nu sporesc gravitatea bolii. Dar infectează mult mai multe persoane. Aceasta înseamnă mai multe spitalizări și o mai mare ocupare la ATI”, a explicat el.

Cancelarul Angela Merkel și premierii landurilor germane se vor reuni marți pentru a analiza evoluția pandemiei și restricțiile antiepidemice, care, potrivit ministrului de finanțe Olaf Scholz, ar putea fi prelungite până la jumătatea lunii februarie.

Conform restricțiilor în vigoare, reuniunile private sunt limitate pentru fiecare spațiu locativ la o singură persoană din afara acestuia; sunt închise instituțiile de învățâmânt (cu unele excepții) magazinele neesențiale, restaurantele și sunt suspendate activitățile culturale și recreative. În zonele unde în ultimele șapte zile au fost confirmate 200 de cazuri la 100.000 de locuitori deplasarea localnicilor este limitată la o rază de 15 kilometri de domiciliul lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.