Social

Numărului infracțiunilor înregistrate în județul Alba a scăzut cu 15% în 2020 față de 2019

Numărul infracțiunilor raportate în Alba anul trecut a scăzut cu 15% față de 2019, în 2020 fiind înregistrate, de asemenea, și mai puține accidente de circulație, după cum reiese din bilanțul activității Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

„În ceea ce privește combaterea criminalității, din analiza datelor statistice rezultă că în anul 2020, la nivelul structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Alba, au fost înregistrate cu 15% mai puține sesizări de infracțiuni decât în anul 2019. Infracționalitatea judiciară a scăzut cu 21%, infracționalitatea economică a crescut cu 3%, iar cea de altă natură a scăzut cu 7,8%”, se arată într-un comunicat dat publicității luni.

Ponderea semnificativă este deținută de infracționalitatea judiciară, care reprezintă 54% din totalul infracționalității sesizate, aceasta fiind urmată de infracționalitatea de altă natură, cu 35%, şi infracționalitatea economico-financiară, cu 10,8%.

Aproape două treimi din infracțiunile sesizate au fost înregistrate în mediul urban.

Potrivit IPJ Alba, în 2020 au fost înregistrate cu peste 25% mai puține infracțiuni stradale față de anul 2019. Au predominat infracțiunile de furt, 22% dintre acestea fiind furturi din auto, iar 17% – furturi din buzunare.

În ceea ce privește criminalitatea contra patrimoniului, aceasta a scăzut cu 15% față de anul 2019. Furturile, cel mai important segment infracțional al acestei categorii, reprezintă 47%, procentaj care a scăzut cu 15% față de anul 2019.

În anul 2020 au fost și mai puține accidente grave de circulație – o scădere cu 17%. Totodată, s-a înregistrat o scădere cu 22% a numărului persoanelor rănite grav și cu 53% a numărului persoanelor rănite ușor.

Principalele cauze ale producerii accidentelor grave de circulație au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală și neacordarea de prioritate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.