Social

O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată anti-CoViD-19 la centrul din Alba Iulia

O femeie de 88 de ani a fost prima persoană vaccinată anti-CoViD-19 la centrul deschis luni în Alba Iulia, în sala de sport a Universității „1 Decembrie 1918”, unde locurile sunt ocupate în totalitate până la sfârșitul săptămânii, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba.

“Pentru prima zi de vaccinare s-au înscris 240 de persoane, reprezentând capacitatea maximă, iar tot restul săptămânii programările sunt epuizate. Vaccinarea a debutat fără probleme și depunem toate diligențele ca acest lucru să persiste în continuare, respectiv să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a declarat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Prima persoană vaccinată a fost o femeie in vârstă de 88 de ani, care a reușit să se înscrie în platformă cu ajutorul copiilor.

„Nu am deloc emoții. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze, iar cei în vârstă care nu sunt deciși ce să facă să își întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat femeia, care a venit însoțită de fiica ei.

Un număr de 3.605 persoane din județ, din care aproape 1.800 din Alba Iulia, s-au programat, prin intermediul platformei, pentru a se vaccina în perioada 18 – 25 ianuarie inclusiv. Și la Sebeș, Cugir, Blaj și Aiud, unde capacitatea de vaccinare este de 60 de persoane pe zi, locurile sunt ocupate pentru această săptămână.

Pentru faza a II-a sunt aprobate 14 centre de vaccinare în județ, din care 6 centre sunt funcționale din etapa I.

Până luni în județul Alba au fost vaccinate peste 3.000 de persoane.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.