Social

Doar în februarie mai sunt locuri disponibile la Centrul de vaccinare anti-CoViD-19 din Blaj

Toate locurile la Centrul de vaccinare anti-CoViD-19 din Blaj, care are o capacitate maximă de 60 de persoane pe zi, sunt ocupate până la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit reprezentanților Primăriei.

„La Blaj, locurile pentru vaccinare au fost ocupate până la sfârșitul lunii ianuarie, cei care se înscriu acum, pe platforma RoVaccinare, prin intermediul medicilor de familie sau prin angajator, urmând să fie programați pentru prima doză doar în luna februarie”, au transmis, marți, reprezentanți ai autorităților locale.

Cea mai vârstnică persoană care a fost vaccinată la Blaj este o femeie de 91 de ani, care a primit marți prima doză.

La centrul de vaccinare pentru populație de la Blaj nu au existat până acum pierderi de vaccin și nici nu au fost semnalate reacții adverse imediate.

De altfel, persoanele care sunt programate la vaccinare și care nu se mai pot prezenta, din diferite motive, la ora și ziua stabilită, sunt înlocuite cu alte persoane înscrise la vaccinare, pentru a nu exista pierderi de vaccin.

Capacitatea maximă de vaccinare pe zi la centrul amenajat în incinta Centrului Cultural „Iacob Mureșianu” este de 60 de persoane. Este un singur flux de vaccinare, iar programul de funcționare este zilnic, între orele 8,00 și 20,00.

Și în municipiul Aiud, printre persoanele vaccinate la centrul amenajat în incinta unei săli de sport s-au numărat persoane în vârstă de peste 90 de ani, respectiv un bărbat de 93 de ani și o femeie de 92 de ani.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, luni, în Alba au fost vaccinate în total 690 de persoane, din care 540 în centrele fixe din județ amenajate pentru faza a II-a (240 la Alba Iulia, 66 la Aiud, 60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Cugir, 54 la Cîmpeni), 102 persoane în centrele din faza I (72 cadre medicale imunizate la Centrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia și 30 la Centrul Spitalului Municipal Sebeș) și 48 de persoane imunizate de echipele mobile în centre rezidențiale din județ.

Numărul cazurilor active de infectare cu virusul SARS-CoV-2 era marți în județul Alba de 884.

One Comment

  1. Pingback: Doar în februarie mai sunt locuri disponibile la Centrul de vaccinare anti-CoViD-19 din Blaj - Alba Iulia Aida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.