Social

Campania de vaccinare împotriva CoViD-19. Sebeșul are o capacitate de imunizare de 60 de persoane pe zi

Începând de luni, 18 ianuarie, în municipiul Sebeș a început campania de vaccinare a populației împotriva CoViD-19, la centrul de vaccinare situat în Sebeș, Aleea Lac, nr.12. Acesta a fost amenajat în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Vârstnice din subordinea Direcției de Asistență Socială Sebeș.

În prima zi au fost imunizate 60 de persoane (capacitatea zilnică maximă), activitatea derulându-se fără incidente, fără pierderi de doze vaccin, fără reacții adverse post-vaccinale indezirabile.

Vă informăm că pentru etapa a II-a de vaccinare este eligibilă populația cu grad de risc formată din adulți cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate, precum și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie/esențiale.

Programarea se poate face prin angajator, pentru lucrătorii din domeniile cheie/ esențiale, iar persoanele cu vârsta de 65 de ani și peste această vârstă se pot programa la vaccinare împotriva CoViD-19 utilizând oricare dintre următoarele modalități: prin medicii de familie, individual – prin contul unui apărținător, prin call center-ul organizat la direcțiile de sănătate publică (telefon: 0214144425), prin structurile de asistență socială de la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Recomandăm persoanelor peste 65 de ani și persoanelor sub 65 de ani cu boli cronice să consulte medicul de familie în vederea programării la vaccinare și pentru a primi informațiile medicale de specialitate privind imunizarea.

Activitatea în cadrul centrului de vaccinare va continua zilnic, de luni până duminică, între orele 08:00-20:00, conform programărilor din platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/

One Comment

  1. Pingback: Campania de vaccinare împotriva CoViD-19. Sebeșul are o capacitate de imunizare de 60 de persoane pe zi - Alba Iulia Aida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.