Administrație

Comuna Ciugud oferă patru „soluții smart” pentru plata taxelor și impozitelor

Patru soluții smart pentru plata taxelor şi impozitelor locale sunt puse la dispoziția localnicilor din Ciugud, astfel încât aceştia să nu mai fie nevoiți să se mai deplaseze până la ghişeul primăriei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, Agerpres.

De menționat că, în anul trecut, soluțiile smart de plată puse la dispoziția cetățenilor de Primăria Comunei Ciugud au fost folosite pentru aproape 80% din plățile efectuate de cetățeni.

„Primăria Comunei Ciugud vine în sprijinul cetățenilor şi le pune la dispoziție patru soluții smart pentru plata taxelor şi impozitelor locale, astfel încât să nu mai fie nevoiți să se deplaseze la sediul administrației locale pentru a achita, la ghişeu, obligațiile fiscale”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, locuitorii pot astfel folosi stațiile electronice de plată, care sunt amplasate în fiecare sat al comunei, o aplicație de plată dedicată pentru telefonul mobil, o soluție de plată prin platforma de servicii digitalizate a primăriei (Global Pay) sau pot plăti prin platforma națională ghişeul.ro.

„În 2021, ghişeul unei instituții trebuie folosit de cetățeni doar în situații excepționale, iar plățile, interacțiunea, solicitarea şi obținerea documentelor trebuie să se facă prin soluții electronice. Sperăm că, în curând, dosarul cu şină sau cozile de la ghişee vor deveni amintiri pentru toate instituțiile publice din România, iar serviciile oferite cetățeanului vor fi la un click distanță”, a afirmat, potrivit comunicatului, primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

Ciugud este prima şi singura primărie de comună din România care oferă cetățenilor posibilitatea de plată a taxelor şi impozitelor locale prin intermediul stațiilor de plată de tip „self pay”. Serviciul este implementat împreună cu compania Selfpay şi reprezintă o metodă de plată a impozitelor şi taxelor pentru proprietăți aflate în raza de administrare a Comunei Ciugud. Compania deține o rețea de 6 de Stații de Plată la nivelul Comunei Ciugud, amplasate în fiecare sat, şi alte 91 de Stații de Plată la nivelul județului Alba, disponibile în magazinele de proximitate, precum si în rețele de retail sau în agențiile CEC Bank.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.