Mozaic

În 31 de județe a fost atinsă capacitatea maximă de programare la vaccinare pentru următoarele trei săptămâni

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva CoViD-19 a precizat miercuri că în 31 de județe din țară a fost atinsă capacitatea „maximă” de programare pentru următoarele trei săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment și cu calendarul de livrare estimat pentru perioada următoare, ca urmare a interesului crescut al cetățenilor pentru vaccinare.

CNCAV afirmă că, potrivit situației raportate la ora 14,00, erau în continuare disponibile programări în județele Alba, Bihor, Caraș-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți și Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

„Datele raportate sunt în dinamică şi există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situația să fie diferită. Având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I şi II, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente”, precizează sursa citată.

CNCAV susține că „în scurt timp” vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui județ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

„Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcțiile de sănătate publică”, arată aceeaşi sursă.

One Comment

  1. Pingback: În 31 de județe a fost atinsă capacitatea maximă de programare la vaccinare pentru următoarele trei săptămâni - Alba Iulia Aida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.