Administrație

PSD se plânge în Consiliul Județean de transportul public de persoane

Social-democrații solicită conducerii Consiliului Județean (CJ) Alba organizarea unei noi licitații privind transportul public județean de persoane, după ce, în ultimele luni, numărul curselor efectuate de către unii operatori „s-a redus semnificativ”, iar autobuzele ajung „tot mai rar” în multe comune din Alba.

„Satele din județul Alba, în special cele din zone montane și care nu se află în vecinătatea mediului urban, au nevoie de măsuri urgente și concrete pentru prevenirea depopulării. O mare problemă, care ne-a fost semnalată de mai mulți locuitori din mediul rural, este legată de transportul public județean de persoane. Odată cu apariția pandemiei, cursele efectuate de către operatorii economici, care au încheiate contracte cu Consiliul Județean Alba, s-au redus semnificativ. Conducerea Consiliului Județean Alba (PNL – nota red.) știe că, în anumite comune din județ, autobuzele transportatorului ajung tot mai rar, numărul curselor efectuate fiind semnificativ reduse”, a transmis, miercuri, grupul consilierilor județeni ai PSD.

Social-democrații susțin, potrivit unui comunicat transmis Agerpres, că suplimentarea numărului de trasee și curse este obligatorie.

„Având în vedere responsabilitățile care îi revin, consilierii județeni ai PSD Alba solicită public conducerii Consiliului Județean Alba organizarea unei noi licitații în care să fie prevăzute un număr minim de curse, autobuzul să ajungă, de câte ori este necesar, în fiecare unitate administrativ-teritorială, astfel încât să fie satisfăcute nevoile oamenilor privind mobilitatea”, se arată în comunicat.

Cei șase consilieri județeni PSD cer, astfel, „mai multă implicare în rezolvarea tuturor deficiențelor” privind transportul județean.

Locuitorii mai multor comune din Alba nu mai au acces de câteva luni la transportul public județean de persoane, după ce firmele de pe traseu au redus și, ulterior, sistat cursele.

O astfel de situație se înregistrează, de exemplu, în satele de pe Târnava Mică, ai căror locuitori nu mai au posibilitatea să se deplaseze cu microbuzul sau autobuzul în municipiul reședință de județ, Alba Iulia. Anterior, erau spre și dinspre Alba Iulia șase curse zilnic. O situație oarecum asemănătoare se înregistrează și pe traseul Cetatea de Baltă – Blaj.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.