Economie

Restaurantele și cafenelele se redeschid în Alba Iulia

Restaurantele și cafenelele se redeschid de joi în Alba Iulia, după trei zile în care acestea au fost închise, deoarece rata de infectare la 1.000 de locuitori a scăzut, din nou, sub 3, respectiv la 2,78.

Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă în intervalul orar 6 – 23, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

De asemenea, de joi, este permisă organizarea și desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Este interzisă, în continuare organizarea în aer liber de spectacole, festivaluri publice și private, dar și de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc) atât în spaţii deschise, cât și închise.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

Se interzice circulaţia în interiorul localităţii pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri, precum și circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23,00 – 5,00, cu anumite excepţii.

O serie de măsuri restrictive au fost introduse din noaptea de duminică spre luni în municipiul Alba Iulia, unde rata de infectare la 1.000 de locuitori era duminică de 3,20.

Municipiul Alba Iulia s-a aflat în carantină timp de mai multe săptămâni în lunile noiembrie și decembrie 2020, după ce rata de infectare a ajuns la 10,07.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.