Social

Unsprezece șoferi au rămas fără permisul de conducere marți. Care sunt principalele cauze

Nu mai puțin de 11 conducători auto au rămas în cursul zilei de marți fără permisul de conducere pentru că nu au respectat regulile privind prioritatea vehiculelor sau a pietonilor, informează Inspectoratul de Poliție al Județului Alba.

În săptămâna 18-24 ianuarie, polițiștii rutieri din județul Alba desfășoară o acțiune de creștere a siguranței rutiere și acționează pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, respectiv indisciplina pietonală, neacordarea de prioritate, viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, depășirea neregulamentară dar și conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

marți, 19 ianuarie, activitățile au urmărit depistarea conducătorilor auto care au pus în pericol siguranța traficului rutier prin faptul că nu au acordat prioritate autovehiculelor sau pietonilor.

Astfel, 11 conducători auto au fost sancționați contravențional, cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei și cu măsura complementară a suspendării permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. Doi dintre aceștia nu au acordat prioritate pietonilor aflați în traversarea drumului pe trecerea de pietoni, iar 9 nu au respectat regulile privind prioritatea de trecere a vehiculelor.

Alte trei permise de conducere au fost reținute pentru alte abateri de la normele legale privind circulația rutieră.

În anul 2020, neacordarea de prioritate vehiculelor a fost cauza de producere a 13 accidente grave de circulație în urma cărora 3 persoane și-au pierdut viața, 14 au fost rănite grav, iar două au fost rănite ușor.

În ceea ce privește neacordarea priorității pietonilor, în anul care a trecut au fost înregistrate 5 accidente grave care au avut această cauză, în urma cărora o persoană și-a pierdut viața, iar 4 au fost rănite grav.

Miercuri, 20 ianuarie, polițiștii acționează pentru combaterea excesului de viteză, iar aparatele radar vor fi folosite la capacitate maximă în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

One Comment

  1. Pingback: Unsprezece șoferi au rămas fără permisul de conducere marți. Care sunt principalele cauze - Alba Iulia Aida

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.