Administrație

Aplicaţie de mobil, dezvoltată de Primăria Alba Iulia pentru a ține legătura cu cetăţenii

Cetăţenii din Alba Iulia pot semnala autorităţilor locale orice incident, de la iluminat public, drumuri, spaţii verzi, salubritate și până la disciplina în construcţii sau semnalizare rutieră, prin intermediul unei aplicaţii de mobil, SmartAlert, dezvoltată de către municipalitate.

„Primăria Alba Iulia a dezvoltat SmartAlert, o aplicaţie de mobil prin care albaiulienii pot semnala problemele din oraș și își pot spune simplu și rapid ofurile. Locuitorii din Alba Iulia au la dispoziţie un instrument extrem de rapid și eficient de comunicare cu Primăria. Este vorba despre aplicaţia SmartAlert, prin care oricine poate semnala orice problemă întâlnită în comunitate”, se menţionează într-un comunicat transmis, joi, Agerpres.

Lansată iniţial în cadrul proiectului-pilot „Alba Iulia Smart City”, aplicaţia a fost îmbunătăţită constant și este acum conectată direct la dispeceratul municipalităţii.

Folosirea aplicaţiei presupune crearea unui cont de utilizator, operaţiune care durează mai puţin de un minut. “Odată instalată aplicaţia și accesat contul, utilizatorul poate semnala orice incident, de la iluminat public, drumuri, spaţii verzi, salubritate și până la disciplina în construcţii sau semnalizare rutieră”, arată sursa citată.

În același timp, potrivit comunicatului, tot prin intermediul aplicaţiei SmartAlert, albaiulienii pot face propuneri sau solicita informaţii de la administraţia locală.

„Vremea dosarelor cu șină și a timpului pierdut degeaba e tot mai aproape să apună. Noile tehnologii ne permit să interacţionăm mult mai direct și mai simplu cu albaiulienii, iar SmartAlert e doar un exemplu. În același timp, însă, e un pas hotărât și concret în marele, lungul și atât de doritul proces de debirocratizare și digitalizare a administraţiei”, a afirmat primarul Gabriel Pleșa.

Edilul a menţionat că și-a instalat și el aplicaţia, pentru a înţelege exact cum funcţionează.

„Știi ce vrei să semnalezi, îţi alegi domeniul de interes în care se încadrează, descrii pe scurt problema, poţi atașa și poze dacă vrei și trimiţi, iar în următorul minut e la noi, la Primărie. În următoarele ore sau zile, în funcţie de specific și complexitate, cineva se ocupă de rezolvarea problemei tale iar răspunsul și stadiul în care se află incidentul semnalat le vei putea vedea tot în aplicaţie. Practic, fiecare albaiulian are orașul și Primăria sub control, la câteva clicuri și nu mai e nevoie de timp pierdut pe la ușile diverselor instituţii locale. Aplicaţia face asta în locul lor și pentru binele lor”, a susţinut primarul municipiului Alba Iulia.

Aplicaţia este disponibilă gratuit pentru descărcare oricărui posesor de smartphone sau tabletă. Funcţiile aplicaţiei pot fi accesate și de pe PC, direct de pe platforma apulum.ro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.