Mozaic

Iosif Rus este poate cel mai bătrân cititor de presă din România. „Citesc zilnic ziarele”

La 105 ani, cel mai bătrân locuitor din municipiul clujean Gherla citește zilnic presa tipărită. Și o face fără ochelari!

La cei 105 ani ai săi, Iosif Rus, cel mai în vârstă gherlean, a fost printre primii care s-au vaccinat anti-CoViD în etapa a doua a campaniei de imunizare. Deconectat de rețelele de socializare, Iosif Rus nu crede în teoriile conspirației, însă mărturisește că citește zilnic Adevărul, Liberatea sau Monitorul de Cluj.

„Citesc câte patru ziare pe zi, Adevărul, Făclia de Cluj, Libertatea, Monitorul de Cluj, toate care apar în Gherla”, a spus acesta, citat de Adevărul.

Iosif Rus se simte bine după imunizare și are un mesaj pentru românii care ezită: „Nu trebuie să vă fie frică, gândiţi-vă că așa poate fi învinsă pandemia asta întinsă pe întreg pământul. Gândiţi-vă la viaţa și la sănătatea voastră, că tineretul, vorba aia, e viitorul ţării”.

În prima linie la vaccinarea anti-CoViD

Fostul profesor de muzică Iosif Rusu a fost printre primii vaccinați din municipiul Gherla, în etapa a doua a campaniei de imunizare. Primarul Ovidiu Drăgan a declarat pentru monitorulcj.ro, că bărbatul a avut emoții, însă după vaccinare a recunoscut că nu a simțit nimic mai mult decât înțepătura acului.

Iosif Rusu nu a avut reacții adverse la vaccin, iar peste 21 de zile se va întoarce la centru pe administrarea celei de-a doua doze.

„Domnul Rusu Iosif, cel mai în vârstă cetățean al municipiului nostru și poate chiar din zona noastră, s-a prezentat la centru, a completat fișa, a scris și a citit fără ochelari. Doctorul de serviciu i-a verificat fișa medicală, aceasta fiind o chestiune de protocol care se face la oricine se vaccinează. S-a constatat că totul este în regulă și se poate vaccina, a intrat în cabină și a fost vaccinat. L-am întrebat ce simte, a spus că nu simte nimic, decât o înțepătură. A recunoscut că are emoții, fiind un vaccin nou. După aceea a stat în zona post-vaccinare pentru 15 minute, nu a avut nicio reacție negativă, a primit adeverința iar peste 21 de zile, se va prezenta la rapel”, a declarat primarul Ovidiu Drăgan.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.